המטבח הינו לבו הפועם של הבית, המקום המרכזי ביותר שמנקז אליו את מיטב הרגעים הטובים שלנו בחיק המשפחה וחברים. מטבח טוב צריך להיות ממוקם במקום הנכון בבית. הוא צריך להיות מרכזי אבל לא חשוף מדי, נוח ומדויק לשימוש ולהשתלב בצורה הרמונית בחלל.
אנו מקפידות ליצור אזור אחסון מרוכז וגבוה ומשטחי עבודה נוחים. חשוב לנו להבין את סגנון החיים והעבודה במטבח ולתכנן עבורכם את המטבח המושלם.
אנו שואפות תמיד ליצור מטבחים מלאי אוירה שמתחשק להישאר בהם, לבשל, לאכול, להיות ביחד ולבד.

אלו העקרונות שמנחים אותנו בעיצוב המטבח

חלוקה לאזורים

אנו  מתכנות מטבח בעל כמה אזורים שונים על מנת ליצור סביבת עבודה ארגונומית ויעילה. יש להקפיד על משולש עבודה דמיוני בין הכיור, הכיריים והמקרר . משולש עבודה נכון יוצר זרימה נכונה במטבח. אנו ממליצות ליצור בין הכיור לכיריים משטח עבודה נוח ומרווח מספיק שכן זהו האזור השימושי ביותר וחשוב להקצות שטח אחסון מספק ומרוכז למזון היבש.

את הישיבה במטבח צריך למקם הרחק, ככל האפשר, מאזור הפעילות האינטנסיבי כדי לאפשר מגוון שימושים במקביל של הכנת האוכל ושל ההנאה ממנו.

 

מיקום פינת האוכל

אחד המאפיינים העיקריים אשר מבדיל בין עיצובי מטבחים שונים נוגע למיקומה של פינת האוכל. יש מי שיעדיף להפריד את אזור האכילה ומי שירצה לכלול את פינת האוכל במרכז המטבח. חשוב מאוד לבחור באופן מושכל את האזור הנכון, שיארגן היטב את המרחב מבלי להעמיס עליו.

 

בחירת קונספט של חומרים וגוונים

כל מטבח הוא יצירה חדשה שבה אנו יוצרות עולם שלם והרמוני של חומרים וגוונים.

המטבח הוא מרכז הבית והסגנון שלו צריך להשתלב גם בעיצוב הכללי של החלל, להעשיר ולהשלים אותו. אנו קשובות לרצונות ולצרכים שלכם ויודעות לכוון לבחירת החומרים והגוונים שיהפכו את המטבח לנאמן לסגנון שלו, הרמוני ומעניין.

תאורה

תאורה נכונה במטבח, הופכת אותו לנוח ומדגישה את יופיו. אנו מקפידות להאיר ישירות את משטחי העבודה בתאורה טכנית ויעילה ולהאיר בנפרד את אזור האכילה במטבח בתאורה עם נוכחות שמוסיפה גם לאווירה בחלל.

 

התאמות נכונות ושפה עיצובית אחידה

אחת הטעויות שמרבים לעשות בתחום עיצוב המטבחים, היא היסחפות אחר יופיים של אלמנטים וטרנדים שונים, מבלי לקחת בחשבון את ההתאמה ביניהם. על מנת להימנע מעומס ויזואלי וכיוונים עיצוביים רבים מדי שלא משתלבים יחד באופן הרמוני, חשוב לבחור כיוון עיקרי, כמו למשל סגנון כפרי, מודרני, אקלקטי או נקי. בהתאם לכך כל האלמנטים הנבחרים ישולבו בהרמוניה, ויחברו יחד ליצירת האווירה הרצויה.

 

ת

אנו מתכננות אי במטבחים רבים ובוחרות בו כפתרון נכון יפה ונוח.
ההחלטה האם לתכנן אי בחלל המטבח תלויה בנתונים של החלל.
חשוב להקפיד על מרחקים נכונים והצבה של האי שתאפשר זרימה ותנועה ללא הפרעה. כאשר האי מתוכנן נכון הוא משמש כפינת אוכל אינטימית, מרחב עבודה נוסף ואף אזור אחסון . אי יכול להוות אלמנט שיוצר תיחום של אזור המטבח מיתר חלקי הבית.

ת

המטבח הוא חלק מהבית וצריך להשתלב בו בצורה הרמונית. לכן לבית בסגנון כפרי יתאים מטבח עם פרטי אותנטיים ובחלל מודרני יתאים מטבח מינימליסטי.
בחללים אקלקטיים שמשלבים מספר סגנונות ניתן לתכנן מטבח בסגנון שונה. אתגר כזה מחייב יצירה של חלל מתוחכם יותר בפתרונות העיצוביים שלו. התוצאה יכולה להיות מרעננת וייחודית.

ת

לפני שמתחילים בתכנון חשוב להגדיר צרכים וצורת עבודה במטבח.
חשוב לקבל החלטה בשלב ראשון לגבי גודל הכיור/ים ופרטי מכשירי החשמל. לגודל המכשירים השפעה על כלל העיצוב ולכן אלו נתונים שמהווים את הבסיס לתכנון.