הדיירים: אם ושתי בנותיה בראשית שנות העשרים. אב המשפחה נפטר ממחלת הסרטן בתחילת הפרויקט. הבן לא מתגורר בבית אבל היה מעורב מאוד לאורך כל התהליך.

15
(מבט מהמטבח לכניסה לבית)

החזון: בני הבית ביקשו לעצמם דירה נעימה מלאת אוירה. הדירה הקודמת שלהם נמצאת ברחוב סמוך,כך שסביבת המגורים מוכרת ואהובה. הדירה הקודמת היתה נעימה מאוד אבל יחד עם זאת עמוסה ברהיטים עתיקים שהיו אהובים על בעלת הבית. בדירה החדשה הרצון היה להשיג משהו קליל יותר תוך כדי שמירה על שפה עיצובית קלאסית ושימוש בחלק מהרהיטים.

21
(מבט לסלון)

20
(חזית קיר הפלזמה בסלון שילוב של גבס עץ ובריקים)

משך השיפוץ: מדובר בתקופה של כשנתיים. הדירה נרכשה על הנייר כך שיכולנו להטמיע את השינויים שתכננו במהלך הבניה.תכנון השינויים היה מהיר יחסית ומכאן יצאנו לתכניות ביצוע. החברה שבנתה את הפרויקט התגלתה כמאוד קואופרטיבית לתכנון בהתאמה אישית.

עלות השיפוץ: מכיוון שמדובר בפרויקט מגורים ברמה גבוהה מאוד הסטנדרט הקבלני שקיבלו הדיירים היה ראוי בהחלט. הסטנדרט כלל פרקט איכותי ודק במרפסות. מעבר לזה בוצעו כמה שידרוגים בחדרי הרחצה וכן רכישות של ריהוט ותאורה.גינון המרפסת הוא תחום נוסף שדרש התייחסות והשקעה.
17
(מבט מהסלון לכניסה ולמטבח)

18
(יחידת האי עם נישה למקרר יין)

19
(הויטרינה במטבח מובילה למרפסת עם שולחן פינת אוכל. במגזין-פרויקט אחר שלנו:))

תיאור כללי של השיפוץ: השיפוץ כלל שינויים בקירות פנימיים ובעקבות כך שינויים בתכניות האינסטלציה והחשמל. בנושא התכנוני והעיצובי החיבור עם המשפחה היה מושלם,לא פחות. בעלת הבית ידעה להגדיר היטב מה היא אוהבת ויחד איתה הגענו לבחירות של חומרים ופריטים שיצרו משהו מאוד הרמוני.
הרומן שלנו עם המשפחה הוא סיפור אהבה אמיתי. בעלת הבית הגיעה אלינו מהמלצה של קולגה ואחרי שבעקבות כך בדקה היטב את רזומה העבודות שלנו באתר. כך יצא שעוד לפני שנפגשנו-רק ממה שקראה וראתה היא ידעה בוודאות שאנחנו נתכנן עבורה את ביתה.
לפגישה הראשונה היא הגיעה עם בעלה היקר עליו השלום ועם בנה הבכור ומיד פיזרה כמויות אדירות של אנרגיות חיוביות במשרד. היא הרעיפה עלינו מחמאות מהרגע הראשון ואנחנו התאהבנו מיד בה ובהמשך במשפחה כולה. הבסיס הנכון לכל פרויקט מוצלח הוא אמון מלא ובטחון במתכננים. את אלו היה לנו בשפע וכך התהליך כולו עבר בכיף ובנועם והתוצאה אהובה על כולם.
בשלב ראשוני יחסית של הפרויקט נתגלתה מחלת הסרטן אצל אב המשפחה. מההיכרות הקצרה יחסית שזכינו להכירו התוודענו לאדם משיכמו ומעלה,איש משפחה ובעל מדהים ומפנק,חרוץ ומוכשר מאין כמוהו ופרפקציוניסט אמיתי. הוא ליווה את הפרויקט בתחילתו וקיבל את כל ההחלטות החשובות וכאילו נתן את בירכת הדרך ליקיריו להינות מפירות עמלו.
לדאבוננו תוך חודשים ספורים מצבו התדרדר והוא הלך לעולמו. השבר והכאב היו קשים מנשוא אבל משפחה המאוחדת והחמה הזאת מתמודדת ביחד.הבן הבכור לקח אחריות פיקודית וניהל את הפרויקט. הבנות היו מעורבות בכל החלטה.זו היתה לנו פעם ראשונה של עבודה מול משפחה שלמה ונהננו כל כך וגם למדנו הרבה מהמשפחתיות המדהימה אליה נחשפנו.
מהכיוון שלנו כמו תמיד דאגנו שהתהליך יהיה מקצועי וגם מהנה וכמובן רגוע עד כמה שניתן. אנחנו חושבות שההתעסקות בצדדים היפים של החיים,בעיצוב ואסתטיקה ויצירה של חללים נעימים וטובים הוא תהליך שיוצר חשיבה חיובית ויכול לרומם קצת את הנפש.

26
(ח.השינה של בעלת הדירה)

30
(חדר ארונות "חלומי")

1
(ח.השינה של הבת הגדולה – מאמינים שזה ממד?)

8
(ח.השינה של הבת הקטנה)

7
(מבט נוסף לח.השינה של הבת הקטנה)

מבנה הדירה:
מדובר בבנין בוטיק המכיל דירות בלבד. הדירה היא דירה בודדת בקומה כך שיש לה ארבעה כיווני אוויר.
דלת הכניסה לדירה נפתחת היישר למרחב הפתוח הכולל את החלל הציבורי בדירה.
החלל הזה הוא בצורת האות T הפוכה כך שמימין נמצא המטבח,משמאל פינת האוכל וממול הסלון. מרפסות מקורות מרווחות קיימות בצורה סימטרית בשני הצדדים.
החלונות הגדולים-מרצפה עד תקרה יוצרים אוירה קלילה ואורבנית.
הכניסה אמנם פתוחה לחלל אך יחד עם זאת מוגדרת על ידי נישה של שידת כניסה שפונה לחלל המרכזי.
בסלון ריהוט אקלקטי-קלאסי. ספה מיוחדת וקלילה,כורסאות רטרו ושזלונג מסוגנן חברו יחד לפינת הסבה מעניינת ונעימה. הפלזמה נקבעה בתוך נישת גבס בין עמודי בחיפוי בריקים ויחידת נגרות משולבת בגבס. על הקיר מאחורי הספה ציור יפיפה בשלושה חלקים של הצייר יונתן כיס-לב.

24
פינת האוכל משמאל מכילה שידה עתיקה שהובאה כמו מספר פריטים נוספים מהדירה הקודמת של המשפחה. בחרנו להשתמש בטפט בדוגמא מסוגננת עדינה ברקע של שידת פינת האוכל ושידת הכניסה. שולחן פינת האוכל יוצר בכשרון רב כמו כל עבודות הנגרות בדירה על ידי חיליק קאופמן-נגר אומן. הכסאות-יפים ואיכותיים במיוחד נרכשו ב"ריהוטים" בראשל"צ יחד עם פינות הישיבה בסלון. איזור פינת האוכל נפתח היישר למרפסת מקורה ויפיפיה. עבודת הגינון המוצלחת בתכנון ובביצוע של רובין פורמן. המרפסת מחופה דק ומכילה פינת ישיבה נמוכה-מעין סלון חיצוני שבני הבית מציינים שהוא מאוד שימושי ואהוב.
מהצד המנוגד לפינת האוכל נמצא המטבח. בסגנון כפרי-קלאסי בגוון בהיר,עם פרטי נגרות מעניינים ועשויים היטב. המטבח בצורת ר כך שהצד הפחות נראה –שגובל בחדר השינה מכיל את היחידות הגבוהות:מקרר,תנור ומזווה.הצלע הנוספת מכילה את הכיור והכיריים ומשטח העבודה המרכזי. האי משמש את בני הבית לישיבה יומיומית לארוחה קלה וגם כמשטח עבודה שימושי ונוסף. בנוסף לאחסון כלים מיקמנו בו גם מקרר יינות קומפקטי. מהמטבח ישנו פתח יציאה מרווח למרפסת דק מקסימה ומקורה שבה ממוקמת פינת אוכל חיצונית. שתי המרפסת הסימטריות במבנה שלהן מתחברות באמצעות רצועת דק צרה ביציאה מהסלון.
החלל המרכזי כולו מחופה באבן טרוורטין מלוטשת המשמשת כרקע נעים ומרשים לרהיטים ולחומרים הנוספים בהם בחרנו להשתמש.
משני צידי החלל המרכזי ממוקמים מעברים לחללים הפרטיים. בין פינת האוכל לסלון ישנו מעבר ליחידה של אם המשפחה ובצד השני של החלל בין המטבח לסלון ממוקם המעבר לחדרי הבנות. בדרך לחדרה של האם ממוקמים שרותי האורחים. מרוצפים ומחופים באבן טרוורטין בשילוב כיור אבן שחור שיוצר לפי מידה במיוחד.

35

חדר השינה המרווח כולל חלל נעים למיטה,פינת עבודה קטנה ואפילו כורסא בפינת החדר. המיטה יוצרה על ידי נגר. הרהיטים הנוספים חלקם נרכשו וחלקם רהיטים עתיקים שהובאו מהדירה הקודמת. חדר הארונות המופלא מסתתר מאחורי דלת שנראית כמו מראה ממוסגרת. הכל מסודר ומותאם לצרכי הלקוחה כשההשראה שלה היתה חדר הארונות של קארי ברדשואו ב"SEX AND THE CITY".
חדר הרחצה מסוגנן ועדין. הריצוף באריחים דמויי פרקט בגוון כהה. הטפט בגב ארון הכיור מכתיב את האוירה ויוצר תחושה של חלל עם אופי מעניין. גופי התאורה שנבחרו משלימים את התמונה.

36

חדרי השינה של הבנות מאופיינים גם הם על ידי שילוב של רהיטים שיוצרו במיוחד בסגנון קלאסי לריהוט עתיק או אותנטי שהשתלב במראה הכללי. שימוש בטפטים מעניינים ובטקסטיל משלימים את המראה הקליל והחמים.
חדר הרחצה של הבנות מרוצף האריחים דמויי פרקט בגוון אפרפר ובשילוב חיפוי באריחי בריקים מסוגננים וכהים בגב האסלה. המקלחון המרווח מחופה באריחים לבנים והספסל שנקבע בו מחופה בדק. דלת זכוכית חלבית מובילה לפינת כביסה נוחה.

5

6

.
היה תענוג אמיתי ללוות את הפרויקט. כל פריט חדש שהותקן סחף את כולנו בגל של התלהבות. הרגשנו שהעיצוב והיופי יחד ושיתוף הפעולה המוצלח ביננו מביאים איתם אנרגיות חיוביות וטובות למשפחה הזאת שאנחנו מאחלות לה באהבה ובהערכה שפע של ברכה ושמחה.

אנחנו:הלל אדריכלות ועיצוב פנים-שירה מוסקל והדס רוט
צילום: מושיק כהן
סטיילינג:הניה קוגלר