יש לקוחות שצמחו איתנו ביחד. קשר מתמשך שהתחיל מהיכרות עם זוג צעיר בתחילת דרכו ותחילת דרכינו המקצועית ועד לפרויקט הנוכחי שבו עבדנו מול בני זוג וילדיהם ויצרנו בית מתאים עבורם.
במהלך השנים עברנו יחד כמה שינוים ושיפוצים בבית. השיפוץ הזה הוא הגדול המשמעותי מכולם. הוא כלל רחבה של חלל המגורים-מבואת הכניסה,הסלון ופינת האוכל,שינויים פנימיים באיזור חדרי השינה בקומת הקרקע ותוספת קומה ליחידת ההורים וחדר עבודה.
Untitled_HDR9_resize(2)
מבט ממבואת הכניסה לחלל המרכזי

קצת נתונים על הבית:
הבית בן כ-240 מ"ר בשתי קומות על מגרש של חצי דונם
הבית המקורי נבנה לפני כ15 שנה על ידי בני הזוג כבית במפלס אחד של 160 מ"ר
הדיירים: בני הזוג בעלי מקצועות חופשיים וילדיהם בן בן 16,בת 13 ובת 9
255185
מבט לחצר האחורית הנעימה

תיאור הפרויקט:
מטרת השיפוץ היתה שיפור איכות החיים בבית-הגדלת איזור המטבח והאירוח,עיצוב חדרי הרחצה וחדרי הילדים והמטרה המרכזית-בנית יחידת הורים מפנקת בקומה העליונה שתאפשר ניתוק כשצריך מקומת בני הנוער הפעילה שלמטה.
אנחנו הבאנו איתנו מטרות ושאיפות נוספות-חיזוק הקשר של הבית עם החצר כך שהחללים הפנימיים יהנו ממנה יותר ויצירה של חלל הרמוני כך שתוספת הבניה תיראה כחלק אינטגרלי מהבית-כאילו כך תוכנן מלכתחילה.
IMG_1022_resize(1)
מבט לכניסה לבית

תהליך קבלת ההחלטות בכל הנוגע לחומרים ופרטי הנגרות היה מאתגר עבורנו. בעלי הבית כיוונו לסגנון נקי ומודרני,יחד עם זאת הם נמשכו גם לחומרים חמים וטבעיים. התוצאה-אקלקטית:שילובים מעניינים בין מטבח מאוד מודרני לסלון קלאסי ועשיר ולארון כלים מסוגנן.
יחד,צעד אחרי צעד,הרכבנו את השפה העיצובית של הבית. כך התקבל בית שמתאים ואהוב על בעליו ולשמחתנו הרבה-גם עלינו.
Untitled_HDR9_resize(2)
תיאור מבנה הבית:
מהלך בין כמה מדרגות אבן מוקפות בצמחיה ומסלעה טבעית מובילות לדלת הכניסה הכפולה. הדלת מפרופיל בלגי ברזל בגוון שמנת בהיר נפתחת לקראתנו ומובילה למבואה מרווחת. קו המבט ממשיך קדימה לעבר פינת האוכל הקלילה הנשקפת ממול ומעבר לה-החצר היפה. המבואה מאוד פרקטית והיתה חשובה מאוד לבעלת הבית. בצד ימין יש מעין חדר ארונות קטן המכיל ארון לתיקים,מעילים ונעליים ולצידם ארון החשמל הראשי. משמאל ממוקמת מראה יפה ומולה הכניסה לשרותי האורחים.
SNAP7904_resize
ממבואת הכניסה לכיוון חדר המשפחה
IMG_1226_resize
שרותי אורחים עם אריחים דמויי פסיפס של מודי

משם ממשיך המעבר ונפתח לחלל משפחה מרווח המשמש בעיקר את הילדים. החלל מחולק לפינת טלויזיה ופינת עבודה. פינת הטלויזיה נפתחת לחצר הקידמית. בחצר תיכננו משטח ישיבה נעים מדק והוא מוקף שיחים וצמחים. פינת העבודה ממוקמת מתחת למדרגות החדשות שנוצקו לקומה הראשונה ומנצלת כך את החלל שהתקבל בצורה טובה.
IMG_1239_resize(1)
חדרה של הבת הצעירה
IMG_1255_resize
חדר שינה של הבת הגדולה
IMG_1299_resize
חדרו של הבן הבכור
IMG_1293_resize
חדר הרחצה של הבן
באגף זה ממוקמים שני חדרי הבנות וחדר הבן. בין חדרי הבנות ממוקם חדר הרחצה המרווח שלהן ובהמשכו חדר כביסה הנפתח לחצר שירות. חדר הבנים ממוקם ביחידת ההורים המקורית וכולל ממ"ד כחדר ארונות וכן יחידת רחצה פרטית.
החלל כולו מחופה בפרקט אלון. חדרי הרחצה מרוצפים בריצוף דמוי בטון בגוונים שונים ומחופים באריחי בריקים לבנים.
IMG_1277_resize
חדר הרחצה של הבנות

החלל המרכזי הוא מעין מלבן המכיל ממשמאל את פינת האוכל ומימין את הסלון שבהמשכו חלל נוסף-נסתר מעט יותר-של המטבח. בין הבית לחצר מפרידות שתי וטרינות עדינות מפרופיל בלגי בגוון שמנת בהיר. בין שני הפתחים ממוקם קמין ברזל מסוגנן הממוקם בתוך מסגרת אבן מסיבית.
Untitled_HDR33_resize
הקמין ממוסגר במבנה בטון מחופה באבן דארמה

המטבח מינימליסטי בתיכנונו ובעיצובו:שני טורים מקבילים כמשטחי אחסון ועבודה כשבניהם אי גדול ומאורך המכיל את הכיור והכיריים ומשמש כמשטח העבודה העיקרי. המקרר האינטגרלי מסתתר אף הוא מאחורי הדלתות הלבנות. את כל עבודות הנגרות כמו גם את המטבח ביצע בכשרון ובדיוק מוטי לטי הנגר.הישיבה באי במקביל לעמדת העבודה והבישול כך שמאוד נעים לאכול גם כשמישהו עובד במטבח,כפי שמעידים בני הבית.
Untitled_HDR16_resize
מטבח מודרני במבנה וגם בחומרים

החלל כולו,גם המטבח מחופים באותו פרקט אלון כמו בחדרי השינה. רצפת הפרקט דומיננטית ורהיטים בצבעים בהירים מאוד מחמיאים לה. מכאן הבחירה במטבח ובפינת האוכל הבהירים.
הרהיטים בחלל זה עוצבו ויוצרו על ידי חברת ריהוטים בניצוחו של יוסי ברקוביץ.
Untitled_HDR24_resize(1)
שילובים מעניינים של רהיטים,גוונים וטקסטורות בחלל

מהחלל המרכזי יש כמה יציאות לחצר. מהסלון ופינת האוכל יש יציאה לחצר האחורית המשמשת כחצר הבילוי והאירוח המרכזית. מהמטבח יש יציאה לחצר הקידמית ובה שביל כניסה המהווה קיצור דרך נוח מהמטבח לחניה ולהיפך.
החצר כולה תוכננה ועוצבה בכישרון על ידי רובין פורמן.
Untitled_HDR14_resize
בני הבית מעידים שמאוד כיף לעבוד במטבח כזה

מדרגות אבן דארמה מובילות לקומה העליונה. מיקום המדרגות נקבע על ידי המתכנן המקורי של הבית. שיצר להן הכנה בתקרת הבטון העליונה. נדרשנו לכן להתאים את התכנון לנתון הזה. בנוסף היה צורך להאריך את הפתח למדרגות כדי לאפשר מדרגות נוחות.
Untitled_HDR11_resize(1)
פינת האוכל והמדרגות לקומת ההורים

העליה במדרגות נעימה ומאפשרת מבט יפה לחלל המרכזי ולחצר וגם הצצה בהמשך המהלך לאיזור חדרי הילדים.בקצה המהלך המבטים הפכים מעניינים ומורכבים יותר. משמאל מתגלה חדר העבודה-כולו שקוף ועטוף בקירות זכוכית עם פרופיל בלגי. מימין ממוקמת ספריה שקועה בריר ולידה חלון קבוע הפונה למרפסת ההורים הגדולה. חדר העבודה השקוף כולל פינת עבודה נעימה,ספת ישיבה ומטבחון.
IMG_1309_resize(1)
חדר העבודה בקומת ההורים צופה למרפסת ולנוף

במעלה המדרגות מגיעים למבואה קטנה. פניה ימינה מובילה ליחידת הורים גדולה ומפנקת. כבר מדלת הכניסה לחדר ניבטת מרפסת הגג היפה במלוא הדרה.בחדר גם חלון פינתי יפיפה המשקיף לנוף השדות הפתוח.

Untitled_HDR42_resize

החדר חדר שינה של ההורים עם חלון פינתי לנוף הפתוח
IMG_1175_resize(1)

החדר עצמו מכיל מיטה על גבי קיר מרכזי שמשני צידיו פתחים בדלתות הזזה נסתרות. הפתח הימני מוביל לחדר רחצה מרווח ונעים. הרצפה והקירות באריח במראה בטון מוחלק בשילוב בריקים בעבודת יד מעל לארון הכיור המסוגנן.
SNAP7881_resize(1)
חדר רחצה מרווח ונעים מחופה באריחים דמויי בטון של מודי

הדלת השמאלית מובילה לחדר ארונות מאוד מרווח ומרשים שבמרכזו אי המשמש לאחסון אקססוריז ותכשיטים. בין חדר הרחצה לחדר הארונות מפרידה דלת הזזה נסתרת המאפשרת מעבר נוח בין שני החללים בנוסף לקשר לחדר השינה שיש לכל אחד מהם.
המרפסת מחדר השינה משקיפה לנוף פתוח ורחוק ומזמינה ישיבה עם ספר טוב וקפה…
IMG_1070_resize(2)
כיף לאכול בחוץ

לסיכום: היה תענוג ללוות שוב את המשפחה וליצור עבורם את החלל שמתאים להם במאפיינים התכנוניים ובהעדפות העיצוביות. הכיף הגדול מבחינתנו הוא להרגיש בתום הפרויקט עד כמה הלקוחות מאוהבים בביתם ומנסיוננו האהבה הזו רק מתעצמת עם השנים.